Hypotheekrente vergelijken

Op zoek naar de laagste hypotheekrente tegen de beste voorwaarden. Hier kun je de actuele hypotheekrente vergelijken van alle banken en geldverstrekkers in Nederlanden. Hypotheek Benefits is 100% onafhankelijk en zoekt samen met jou naar de beste deal!

Wat is NHG?

NHG is een initiatief van de overheid. Het is een garantie aan de bank dat hun verlies wordt gedekt mocht je onverhoopt de hypotheek niet meer kunnen betalen en het huis moeten verkopen met verlies. Hierdoor is er voor de bank veel minder risico. Er zit wel een kostengrens aan NHG. Vanaf 2019 is deze kostengrens 290.000 euro. Dit betekent dat de hypotheek niet hoger mag zijn dan dit bedrag. Ben je van plan om je nieuwe huis een beetje duurzaam te verbouwen? Dan wordt dit aangemoedigd, de kostengrens ligt in dit geval op 307.400 euro.

De tarieven zijn van toepassing op aanvragen voor nieuwe hypotheken. Hoewel deze rentelijst met de grootste zorg is samengesteld, kunnen de werkelijke rentes afwijken. De beschikbaarheid van de rentetarieven kan dagelijks wijzigen en is niet in bovenstaande tabel verwerkt. Aan de hierboven getoonde rentes kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Zie berekeningstools De Nationale Hypotheekbond


Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie? Maak een afspraak met ons.